Archief: december 2006

Gollum op tribune in Frans stadion.

Tijdens mijn speurtochten over internet, op zoek naar leuke voetbalnieuwtjes, kom ik soms bizarre, vreemde en mooie foto's en filmpjes tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze afbeelding.  Persoonlijk had ik de link tussen Gollum (de griezel uit de Lord of the Rings-films) en voetbal nog niet gelegd, maar in Frankrijk hebben ze al wat verder gedacht. In dit geval gaat het om supporters die op deze manier duidelijk willen maken dat zij de prijzen claimen, en niet van plan zijn ze te delen met andere clubs…

PSV – Arsenal verplaatst wegens carnaval?

Het is al oud nieuws, maar ik wist het nog niet en misschien met mij meerdere mensen, dus ik meld het toch maar even: het schijnt dat Alexander Sakkers, burgemeester van Eindhoven de wedstrijd PSV - Arsenal wil verplaatsen omdat hij de veiligheid niet kan garanderen vanwege …carnaval. Sakkers heeft de UEFA gevraagd het duel in de achtste finales van de Champions League een dag te verplaatsen, van 20 naar 21 februari.

Filmpje: aanval uit het boekje

De mooiste goal aller tijden is het zeker niet, maar dat maakt de opbouw er niet minder door. Als je het nou over een aanval uit het boekje hebt, dan denk ik dat de voorbereiding van deze goal, die Bosnië in 2004 scoorde tegen Denemarken. Grappig is ook het begin van het filmpje, waar je alvast wordt voorbereid op wat er gaat komen. Best grappig gedaan.

Celtic – Glasgow Rangers: al zeventien punten!

Het is al jaren bekend: de Schotse competitie gaat eigenlijk altijd tussen twee clubs: Celtic en Glasgow Rangers. De rest mag ook z'n wedstrijdjes spelen, maar doet eigenlijk voor spek en bonen mee. Daarom is het ook des te saaier als één van de twee topclubs een minder jaar heeft. Dan is de spanning in de competitie helemaal ver te zoeken. Dit jaar heeft Glasgow Rangers een behoorlijke dip: het verschil met koploper Celtic is inmiddels al opgelopen tot zeventien (17!) punten.

De Mos huppelt, De Mos moppert..

Ik heb me kapot gelachen om hem, afgelopen weekend. De vreugde van Aad de Mos na de overwinning tegen Ajax was leuk om te zien, maar wel een beetje overdreven als je het mij vraagt. Wie niet beter zou weten, zou minstens verwachten dat 'Aadje Afkoopsom' de Champions League hadden binnengehaald. Sprints langs de lijn, olijke huppeltjes en een ouderwetse vreugdesprong. De Mos was als een kind zo blij. Dat was gisteren wel anders, toen zijn ploeg na een 0-1 voorsprong toch nog verloor van NAC Breda.

Opmerkelijk: scheidsrechter René Temmink stopt met fluiten

Verrassend nieuws bij Talpa! De zender liet namelijk beelden zien van een speciale KNVB-persconferentie, die de bond had georganiseerd na het duel SC Heerenveen – Excelsior. Onderwerp: scheidsrechter René Temmink (46) stopt met onmiddelijke ingang als scheidsrechter. De lange arbiter wilde stoppen op zijn hoogtepunt, en dat zou volgens de KNVB-spreker vanavond zijn geweest…

Houdt Gomes weer de nul?

De spitsen van Willem II (tsja… voor zover de Tilburgers nog echte spitsen hebben) weten wat ze vanavond moeten doen om te scoren: hopen, duimen en misschien wel bidden… Het is namelijk echt alweer een tijdje geleden dat Gomes een tegengoal om zijn oren kreeg. Inmiddels staat de teller voor de Braziliaanse keeper namelijk al op 829 speelminuten 'de nul'! Het lijkt onwaarschijnlijk dat juist Willem II de eerste sinds lange tijd is die de bal achter Gomes weet te krijgen. En als van hij vanavond weer niet gepasseerd wordt, dan is Gomes toch echt op jacht naar het record, waarvan hij nu ook al houder is, alleen dan samen met Edwin Zoetebier. Vanavond weten we meer!

Er komen weer nieuwe voetbalplaatjes!

Goed nieuws voor mijn zoontje: de Plus komt weer met een voetbalplaatjesalbum! Vanochtend las ik in een advertentie in het Algemeen Dagblad dat er vanaf januari 2007 weer een spaaractie komt, waarbij je bij een bepaald bedrag aan boodschappen een pakje voetbalplaatjes krijgt. Vorig jaar was dit absoluut de marketing-actie van het jaar, tenminste, wat Huize de Waard betreft. Dat wordt dus weer iedere dat drie keer kijken of de postbode al is geweest… Want die heeft mogelijk plaatjes bezorgd, die zijn opgestuurd door opa's, oma's, ooms en tantes.

Kerstgedachte bij FC Groningen – Sparta

Zo kan het dus ook! Naar aanleiding van alle negatieve berichten die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest rond voetbalsupporters, heeft FC Groningen een actie bedacht om te laten zien dat het ook anders kan. Een groep supporters van FC Groningen en Sparta zal het competitieduel tussen beide clubs op tweede kerstdag gezamenlijk bekijken vanuit het bezoekersvak.