De eeuwige zoektocht naar de linksback

Een eeuwigheid klagen we in Nederland al over het gebrek aan goede linksbacks. Tuurlijk, ze zijn er wel, maar zo dun gezaaid dat we vaak middenvelders of buitenspelers om toveren tot wat wij onder een back verstaan. Maar het moderne voetbal eist meer dan alleen je mannetje uitschakelen. De vleugel strekt voor deze prof zich uit van strafschopgebied tot strafschopgebied, lateral zoals de Argentijnen zo’n voetballer zo mooi noemen. In Nederland leiden wij zelden zo iemand op. Gio, groot geworden bij Rangers en Barca, doet het best aardig daar bij Oranje, maar is natuurlijk eigenlijk een middenvelder. Vergeet niet, niet zo heel lang geleden speelde in ons nationale elftal linksbuiten Zenden op die positie. Het experiment met Bouma bij PSV is helaas mislukt, nu speelt op links een rechtsbenige Koreaan (!!). Topclubs moeten daarom scouten in het buitenland. Maxwell was een goede vondst van Ajax. Maar de beste man raakte zwaar geblesseerd en ligt er tot de winterstop uit. Diego Placente tekende bij bij Bayer Leverkusen, Francesco Coco van Inter is te blessuregevoelig meent Ajax, en dan blijft er nog een moderne lateral over: Tim de Cler van AZ. Speelde hij niet ooit al bij de Amsterdammers?

4 reacties op “De eeuwige zoektocht naar de linksback

 1. Johan Koning

  Tja, De Cler speelde vorig seizoen idd heel erg aardig als linksback bij AZ. Maar als je gisteren Lindenberg zag acteren bij Ajax, dan werd het mij ook duidelijk dat de UEFA Cup niet de échte top is. Hij had moeite om mee te komen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kleine remco

  vond t boven alles gewoon een slaapverwekende pot voetbal. Blind riep vooraf dat t leuk aanvallend voetbal moest zijn maar als ik voor rust al in slaap val kan ik zeggen dat t niet zo heel aanvallend was. Vooral werd ik moe van maradona (hijzelf kan er nauurlijk niks aan doen) die meer in beeld was dan bv de jong of palermo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. remco janssen

  Ik heb de tweede helft niet eens meer gekeken. Ik kan mij nu, een dag later, alleen nog Diego helder voor de geest halen. De goal was geloof ik een fout van iemand, maar wie? Hij rolde via binnenkant paal erin, zullen we het daar maar op houden, kleine Remco?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kleine remco

  Is er gescoord dan :) ?? Nee van ajax verwacht ik geen wonderen dit seizoen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.