Slecht nieuws voor rokers: algeheel rookverbod in Amsterdam Arena

Dat kon weleens problemen gaan opleveren… Tenminste: er zijn toch zat voetbalsupporters die het niet/amper aankunnen om zonder sigaretje naar een voetbalwedstrijd te kijken. Tsja… en als je thuis voor de buis zit, dan kun natuurlijk nog wel stevig doorstomen, maar als je als Ajax-supporter elke twee weken in de ArenA zit, dan heb je toch een probleem. De directie van het stadion te Amsterdam heeft namelijk besloten dat er vanaf 1 juli niet meer gerookt mag worden in het stadion.

Volgens het ministerie mag er alleen nog gerookt worden met het dak open. Omdat handhaving dan lastig wordt, heeft de directie besloten om een algeheel rookverbod op te leggen. Welke sancties worden genomen wanneer bezoekers toch roken is niet bekend. Op de website van de Arena staat het volgende te lezen: Met ingang van 1 juli 2008 verandert de wetgeving en zullen de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij zijn. Ajax en de Arena onderschrijven en dragen dit besluit. Vanaf 1 juli zal bij alle sportevenementen, waaronder alle voetbalwedstrijden, het gehele terrein van de Amsterdam Arena rookvrij gebied zijn.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

3 reacties op “Slecht nieuws voor rokers: algeheel rookverbod in Amsterdam Arena

 1. appie 7

  Gaat ze niet lukken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robbin FcT

  Gaat nog heel moeilijk worden, wat wil je als er 50.000 zitten en de helft steekt een peuk aan. Ze allemaal een stadionverbod geven???? Hahahaha Wat een k*tregel

    /   Beantwoorden  / 
 3. at robbin

  En als er in een kroeg alle 100mensen een sigaret opsteken? ook strafbaar?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.