KNVB: Vitesse – Ajax op neutraal terrein …of Vitesse uit de beker…

Onrust in het speelschema van het KNVB Bekertoernooi… Het bekerduel tussen Vitesse en Ajax moet namelijk op 31 januari op neutraal terrein worden gespeeld. Dat heeft de KNVB bepaald. Onlangs stelde de voorzieningenrechter dat de wedstrijd niet op 31 januari in de Gelredome mag worden gespeeld. De rechter stelde daar B2S, dat in het stadion twee dagen later een dancefeest organiseert, mee in het gelijk. De party-organisatia stelt dat er meer tijd nodig is om het stadion te veranderen in een grote discotheek. Het voorstel van Vitesse om het duel in de Amsterdam ArenA te spelen, werd door de KNVB verworpen. Het reglement van bekertoernooi staat het opgeven van het recht om thuis te spelen niet toe.
De KNVB wil de bekerwedstrijd ook niet verplaatsen naar dinsdag 29 januari, als AZ en FC Den Bosch hun kwartfinale spelen. Vitesse en Ajax spelen de zondag ervoor al tegen elkaar voor de competitie en de KNVB heeft als regel dat er minimaal twee dagen tussen wedstrijden moeten zitten. Ook woensdag 30 januari is geen optie, omdat het Gelredome ook op die dag niet beschikbaar is. Vitesse heeft nog tot 21 januari de tijd om een vervangende accommodatie te vinden, anders wordt de club door de KNVB uit het toernooi gezet. Zouden dan de amateurs die ze de vorige ronde uitschakelden thuis tegen Ajax spelen? Of zou dat betekenen dat Ajax zonder te spelen een ronde verder komt?

Eén reactie op “KNVB: Vitesse – Ajax op neutraal terrein …of Vitesse uit de beker…

  1. VomaSports

    Het is wel te hopen dat er ook in een ander stadion een volle TRIBUNE zal zijn. In Enschede hebben ze wel een mooie DUG OUT en VOETBALDOEL

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.