Anouk Hoogendijk van Ajax naar Arsenal

Misschien wel de bekendste Nederlandse voetbalster, Anouk Hoogendijk, verhuist van Ajax naar Arsenal. De 28-jarige voetbalster, die in Engeland eerder speelde voor Bristol, tekent een contract voor een seizoen bij de Engelse topclub. ‘Geweldig”, reageert Hoogendijk op de website van haar management SportPromotion. ‘Vlak voor de kerst hoorde ik van de belangstelling van Arsenal. Dat kwam als een enorme verrassing. Ik was in principe helemaal niet uit op een transfer, want ik had het bij Ajax goed naar mijn zin.’ Toch wilde ze deze kans niet laten lopen. ‘Ik ben 28 en dit is voor mij een geweldige kans. Dit is een mooie nieuwe stap voor mij,’ aldus Hoogendijk die onlangs voor een kennismaking naar Londen ging.

Hoogendijk revalideert op dit moment van een knieblessure, waar ze al zo’n 2 maanden last van heeft. ‘Ik denk dat ik nog een paar weken nodig heb om weer helemaal fit te worden’, aldus de international. ‘Ik blijf voorlopig nog in Nederland om verder te herstellen. Ik verwacht dat ik eind januari of begin februari naar Londen vertrek. Dan heb ik alle tijd om me voor te bereiden op de nieuwe competitie in Engeland, want daar loopt het seizoen van april tot oktober.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.