Chinees telefoniebedrijf Huawei volgend seizoen shirtsponsor Ajax?

Het zou zomaar kunnen dat Ajax volgend seizoen een Chinese shirtsponsor heeft. De Amsterdamse club onderhandelt met het Chinese telefoniebedrijf Huawei om vanaf volgend seizoen de shirtsponsor te worden. Als beursgenoteerd bedrijf moet de regerend landskampioen  voorzichtig omgaan met gevoelige informatie, maar Edwin van der Sar, directeur marketing van de koploper van de eredivisie, ontkent niet dat er ‘serieuze gesprekken’ zijn tussen Ajax en Huawei, zo meldt de NOS. Huawei, sinds september van dit jaar al shirtsponsor van Borussia Dortmund en sinds 2011 actief op de Nederlandse markt, zou de opvolger worden van Aegon, dat sinds 2008 jaarlijks tussen de tien en twaalf miljoen euro betaalde als hoofdsponsor.

Een samenwerking met Huawei zou niet uit de lucht komen vallen. Het is al langer duidelijk dat Ajax zich meer aan het richten is op de Chinese markt. Zo lanceerden de hoofdstedelingen vorig jaar een grote talentenjacht op verschillende Chinese televisiekanalen, is het een officiële partner van de jeugdopleiding van de Chinese voetbalbond en heeft Van der Sar al meermalen gezegd dat zijn club grote plannen heeft in het Aziatische land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.