KNVB: boete voor Ajax na vernielingen in De Kuip (vuurwerk / bekerfinale)

De KNVB is nog in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek om Ajax mogelijk nog verder te straffen, maar de Amsterdammers hebben de eerste straf alvast binnen. De KNVB heeft Ajax een rekening gestuurd voor de schade die supporters van die club aanrichtten bij de bekerfinale afgelopen mei in de Kuip. De schade aan stoeltjes, interieur en veld door onder meer het gooien van vuurwerk bedraagt volgens RTV Rijnmond zo’n 70.000 euro. Kort na aanvang werd de wedstrijd een half uur stilgelegd toen Ajax-supporters voor de tweede keer massaal vuurwerk op het veld gooiden. Dat bracht ze overigens weinig succes: op dat moment stond Ajax nog voor, maar PEC Zwolle won de bekerfinale in Rotterdam met 5-1.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.