Ajax en Feyenoord doen samen onderzoek naar staanplaatsen

Alhoewel ook NAC, PEC Zwolle en sc Heerenveen staantribunes hebben in hun stadion, is Go Ahead Eagles momenteel de enige club in de Eredivisie die een hele zijde in het stadion heeft die als staantribune is ingedeeld. Zo rigoreus zal het in Amsterdam en Rotterdam niet veranderen, maar Ajax en Feyenoord overwegen serieus om in hun stadions staantribune te laten verrijzen. Met Borussia Dortmund als voorbeeld mogen supporters van Vak410 en de F-side hopen op een zijde met alleen maar staanplekken. En daarin staat de Amsterdamse club niet alleen. Uit een rondgang van Metro blijkt dat de nodige clubs overwegen om staanplaatsen terug te laten keren. Zoals Feyenoord, dat het kostenaspect wel meeneemt. Voor elke Europese wedstrijd moeten de stoeltjes aanwezig zijn. “Die stoeltjes erin en eruit halen kost veel geld”, verklaart woordvoerder Raymond Salomon.

Toch neemt Feyenoord de staanplaatsen in overweging. “Wij weten dat bij een deel van de fans de wens bestaat en in de praktijk komt het voor dat mensen ook gewoon gaan staan. Bij de plannen voor de nieuwbouw wordt naar een mogelijkheid gezocht voor een staantribune.” AZ is al met de fans in gesprek, bij PSV, FC Dordrecht en FC Groningen zijn veiligheidsoverwegingen de reden om ‘nee’ te moeten zeggen. In veel gevallen blijkt de draagconstructie van het stadion niet sterk genoeg om meer mensen per vierkante meter te herbergen.FC Twente oriënteert zich volgens Metro wel, de club bezocht in mei van dit jaar het stadion van Bayer Leverkusen onder meer om daar de staantribune te bekijken.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.