Miralem Sulejmani… kennen we die nog?!

Hij is nog altijd de duurste aankoop uit de geschiedenis van Ajax, maar echt veel hebben we hem niet in de spotlights gezien de afgelopen anderhalf jaar… Miralem Sulejmani heeft weer een nieuwe werkgever. De oud-speler van Heerenveen en Ajax staat op het punt te tekenen bij BSC Young Boys uit Zwitserland. Dat melden Portugese media. De Serviër staat officieel onder contract bij Benfica SL, maar speelt dit seizoen nauwelijks voor de Portugese topclub. Van de clubleiding zou hij op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. De vleugelaanvaller zou al akkoord zijn met BSC Young Boys. De deal moet Benfica zo’n drie miljoen euro opleveren.

De 15-voudig international heeft nog een verbintenis tot medio 2018. Sulejmani werd in de zomer van 2013 transfervrij overgenomen van Ajax. In vijf jaar tijd kwam hij in Amsterdam tot 103 competitieduels, waarin hij 29 keer scoorde. Ajax betaalde in juli 2008 liefst 16,25 miljoen euro voor de speler. Daarbij werd later aan de zaakwaarnemer van Miralem Sulejmani, de FIFA-agent Jovica Radonjic, een vergoeding betaald van 1,65 miljoen euro, waardoor Sulejmani de Amsterdammers in werkelijkheid niet 16,25 miljoen, maar 17,9 miljoen gekost heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.