KNVB: flinke boete en lege vaken bij Ajax – Feyenoord

Het heeft allemaal een tijdje geduurd, maar de KNVB heeft Ajax een schikkingsvoorstel gedaan van een boete van 10.000 euro vanwege de pop die Kenneth Vermeer moest voorstellen tijdens de Klassieker. Bovendien moet Ajax volgend seizoen tegen Feyenoord twee vakken leeg houden. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in februari was er in het publiek een pop te zien die Kenneth Vermeer aan een strop moest voorstellen. De doelman maakte in 2014 de overstap van Ajax naar de rivaal uit Rotterdam. Naast de boete wil de KNVB dat Ajax de vakken 424 en 425 (voorheen vak 410) leeg houdt tijdens de eerstvolgende thusiwedstrijd tegen Feyenoord. Ajax heeft tot woensdag om te reageren. Ajax heeft het voorstel van de aanklager in beraad, zo laat de koploper van de eredivisie weten.
Behalve de ‘Vermeer-pop’ wordt Ajax vervolgd omdat er  meermalen vuurwerk werd afgestoken door de fans. Ook was er een kwetsend spandoek en herhaaldelijk kwetsende spreekkoren te horen. De aanklager vindt dat Ajax onvoldoende maatregelen heeft genomen om de wanordelijkheden te voorkomen en te beëindigen. Volgens hem had Ajax eerder moeten reageren toen de pop werd opgehangen. De club zou ook te passief hebben gereageerd op kwetsende teksten en spreekkoren. In het schikkingsvoorstel nam de aanklager ook de wedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo op mee. Tijdens die wedstrijd staken fans van Ajax eveneens vuurwerk af. Ajax heeft de supporter die de pop heeft opgehangen een stadionverbod gegeven. De inwoner van Wageningen wordt ook nog vervolgd door justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.