Janssen hoogstwaarschijnlijk niet naar Ajax, Feyenoord of PSV

De kans lijkt zeer klein dat Vincent Janssen volgend seizoen nog in de Eredivisie speelt. De spits van AZ is momenteel hét onderwerp van gesprek als het om Nederlandse transfers gaat. De spits van AZ liet ook bij het Nederlands elftal zien dat hij in een prima vorm verkeert. Hij kan een transfer maken, maar níet binnen Nederland. Janssen is klaar voor de volgende stap in zijn nog prille loopbaan. De aanvalsleider van AZ maakt zich dan ook op voor een lucratieve transfer richting het buitenland. Janssen houdt alle opties open. Vanuit de Bundesliga en de Premier League, twee grote Europese competities, wordt aan hem getrokken. “Wat is een te grote stap? Van Almere naar AZ is ook een aardig grote stap en binnen negen maanden in het Nederlands elftal staan, is volgens mij een nog grotere stap. Dus daar ben ik niet bang voor. Ik ben nergens bang voor.

Ik heb het het met bondscoach Danny Blind over een transfer gehad, omdat ik er advies over wilde inwinnen. Het was een goed gesprek. Hij adviseerde me een tussenstap in Nederland, maar inmiddels kun je zeggen dat de Nederlandse top om financiële redenen is uitgesloten. Nee, dat is de transfersom, niet mijn salaris. Als de top in Nederland wel bereid is die te betalen, dan sta ik zeker open voor een gesprek”, benadrukt de begeerde Janssen. ”Maar of het nu het binnen- of het buitenland wordt: AZ weet dat ik die stap wil maken. En ik weet dat er clubs geïnteresseerd zijn. Welke clubs zich officieel hebben gemeld? Dat moet je aan AZ vragen, maar het is er een aantal.”

Janssen, zoon van voormalig topzwemster Annemarie Verstappen, verruilde vorig jaar zomer Almere City voor AZ, dat zo’n 400.000 euro voor de aanvaller betaalde. De transfersom voor Janssen is de afgelopen maanden behoorlijk opgelopen en zou inclusief bonussen zomaar richting de vijftien miljoen euro kunnen oplopen.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.