KNVB Conceptprogramma Eredivisie:

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint op vrijdag 5 augustus in Nijmegen. NEC speelt dan tegen PEC Zwolle. Dat blijkt uit het conceptprogramma van de KNVB dat dinsdagochtend is gepubliceerd. Landskampioen PSV gaat tijdens de eerste speelronde op bezoek bij FC Utrecht. Promovendus Sparta ontvangt Ajax, Feyenoord reist af naar FC Groningen. Voor aanvang van de competitie staat eerst nog de Johan Cruijff Schaal op het programma. Landskampioen PSV neemt het op zondag 31 juli in de Arena op tegen bekerwinnaar Feyenoord. Ook de eerste topwedstrijd van de jaargang 2016/17 is die tussen PSV en Feyenoord. De twee ploegen ontmoeten elkaar op 18 september in Eindhoven.

Medio december, tijdens speelronde zeventien, staat Ajax-PSV op het programma. De Klassiekers tussen Ajax en Feyenoord worden, volgens het conceptschema althans, gespeeld op zondag 23 oktober (Rotterdam) en zondag 2 april 2017 (Amsterdam). In het conceptschema van de KNVB wordt nog rekening gehouden met zowel De Graafschap als FC Twente. Het is nog onduidelijk of de Tukkers komend jaar op het hoogste niveau actief zijn.  PSV sluit het seizoen op zondag 14 mei af met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Ajax eindigt op bezoek bij Willem II. Feyenoord speelt tijdens de laatste speelronde een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

De volledige eerste speelronde van de Eredivisie:
NEC – PEC Zwolle
Willem II – Vitesse
FC Utrecht – PSV
Graafschap/FC Twente – Excelsior
ADO Den Haag – Go Ahead Eagles
FC Groningen – Feyenoord
AZ – sc Heerenveen
Sparta – Ajax
Roda JC – Heracles Almelo

Check hier het volledige conceptprogramma

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.