Jantje Smit a capella?

Zingen hoort bij voetbal. Een beetje voetbalclub heeft wel een eigen clublied of een tekst waarmee de club geassocieerd wordt. Sommige worden legendarisch, zoals het lied van DWS van Johnny Hoes (meer via Google-cache) of het ‘You’ll never walk alone’ van Liverpool. Maar historie kun je niet bedenken, dat moet groeien. Zo was ik met m’n maat Jeroen Gunter in Krakow bij Cracovia, een Poolse club uit de Ekstraklasse, en tot onze stomme verbazing draaiden ze daar een klassieke variant van ‘Riders on the storm’. Wat bleek? Violist Nigel Kennedy woont in Krakow en had voor de supporters een concert gegeven, onder ander met het nummer van Jim Morrison. Spontaan adapteerden de keiharde hooligans het softe nummer als een lijflied. AZ gaat niet alleen een nieuw stadion bouwen, morgen tijdens de laatste Open Dag op de Alkmaarderhout presenteren de Alkmaarders een nieuw officieel clublied. Het klinkt mij allemaal……erg bedacht in de oren. Als supporter zou ik daar niets om geven, eerlijk gezegd. De Volendammer zanger Jantje Smit (19) is door de KNVB verkozen om het Wilhelmus te gaan vertolken tijdens het oefeninterland van Oranje tegen Duitsland, 17 augustus in De Kuip. Want de bond wil tot aan het WK 2006 bij thuiswedstrijden artiesten van vaderlandse bodem het volkslied laten zingen. Gek genoeg gaat levensliedzanger Smit het lied a capella zingen. Ik houd m’n hart vast (en oren dicht). Smit (zie foto, jansmit.com) krijgt een mooie opponent in de persoon van zanger Dennie Christian als vertolker van het Duitse volkslied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.