(Van de redactie) Bezoekers, ik vertrek bij voetbal.blog.nl: ‘Yo me voy’

Elk afscheid doet mij altijd weer aan die legendarische woorden van Louis van Gaal denken. Hij zei bij zijn vertrek bij Barcelona: ‘Amigos y amigas de la prensa, yo me voy,’ in de meest belabberde vorm van steenkolenspaans. Het betekent: ‘Vrienden en vriendinnen van de pers, ik vertrek.’

Helaas, dat geldt ook voor mij. Beste blogbezoekende vriendjes en een enkele vriendinnetje, yo me voy. Ik stop, maar Voetbal.blog.nl niet, lees vooral verder!! Helaas, pindakaas, maar het is basta. Hoe dat komt? Ik ga voor de nieuwe krant van Marcel Boekhoorn werken als sportjournalist. Dat wordt een leuk gekkenhuis, maar ik zie het als onverenigbaar met de sterk opinierende functie die ik hier op de blog heb. Vandaar dit besluit. In de officiele persverklaring, zoals dat hoort, zal de uitgever melden dat ‘wij in goed overleg tot beëindiging van het dienstverband van de heer redacteur R. Janssen gekomen zijn.’ En nee, daar moet je niets Roy Wesseling-achtigs achter zoeken .

Mijn god. Wat was het hier leuk op de blog. Van gepeperde discussies met een inmiddels groot geworden community (ik noem een PSVRules, een Brabantia5, een biertje44, een AjaxNSF, een jan, een mark, een hooi, bedankt heren). Van scheldpartijen van ADO-’fans’. Tot keihard nieuws, dat Villamedia en NU.nl haalde. Zoals het trieste einde van maandblad Johan, dat hier exclusief en als eerste gebracht werd, een primeur waar ik nog steeds verdriet van heb. En neem het bericht over doping in de Schotse ploeg in 1978, dat toen tegen Oranje speelde. Niemand pikte het op in Nederland, voetbal.blog.nl wel. De successen waren er vooral rond het WK, met de uitschakeling van Oranje en de kopstoot van Zidane.

Ik hoorde bij een familie. Letterlijk een familie van pioniers, namelijk de familie Blog die meent dat met de briljante achternaam en de geregistreerde domeinnaam Blog.nl best geld te verdienen valt. En dus in juni 2005 een Blog-uitgeverij begon, waarbij ik de eerste van drie ‘professionele’ webloggers was. Rijk ben ik er niet van geworden, zij ook niet, maar een stuk gelukkiger wel. Aan dat pionierschap komt voor mij nu helaas een eind. Beste bezoeker, het ga je goed.

Maar, niet getreurd, Ben en Ayalon zijn nog lang niet klaar met pionieren. Zij hebben Jeroen de Waard, ogenblikkelijk bereid gevonden de Voetbal.blog.nl over te nemen. Kan je zeggen, een goede keuze. Ik heb er vertrouwen in dat mijn geesteskindje, want dat is het toch een beetje, in goede handen komt. Uiteraard zal ik als (zéér) kritische bezoeker nog regelmatig mijn licht laten schijnen over de posts. En dan zie ik jullie terug, in de blogosfeer. Het beste!

8 reacties op “(Van de redactie) Bezoekers, ik vertrek bij voetbal.blog.nl: ‘Yo me voy’

 1. -bas

  JEZUS… wat een emotioneel afscheid.. als ik maar kan slapen vanavond..

    /   Beantwoorden  / 
 2. ruud

  Jammer dat je weggaat. Ik lees je stukjes altijd graag. Succes met je toekomstige baan!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erwin Janssen

  Jullie hebben geluk. HET is mijn broer dus ik zit een beetje aan hem vast hahaha ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Haagse Harry

  Toch niet die Jeroen van Feyenoordblog, nou zal me een objectief blogje over voetbal worden …
  Succes verder met het opbranden van die Boekhoorn-miljoentjes.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mark

  Jammer Remco, ik heb altijd met plezier geblogd en de discussies waren idd altijd goed, veel succes met je nieuwe job, hoop dat je broer het goeie werk voortzet, misschien kan je je af en toe toch nog wel een klein blogje plaatsen,

  groeten Mark

    /   Beantwoorden  / 
 6. PSVrules

  Remco heel jammer dat je stopt. Ik heb genoten van je site, van je blogs, van de discussie, waaraan je zelf ook ooit deelnam.

  Remco hopelijk vindt je de tijd om je mening hier nog frequent te verkondigen.

  Ik wens bij deze Jeroen de Waard veel succes met de moeilijke taak om Remco te vervangen.

  Succes met je nieuwe job.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Maus

  Jammer dat je weggaat remco,

  Ik genoot erg van je stukjes op deze blog, met als hoogtepunt het WK06. topdagen op de blog, als je het mij vraagt.
  Veel succes met je nieuwe baan.

  Jeroen de Waard, jij ook succes met je nieuwe baan. Aan jou de taak om de voetbal.blog.nl als mijn startpagina te behouden ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Micha

  Succes ouwe.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.