De finalebal voor het EK heet ‘Gloria’

De zilveren bal waarmee Duitsland en Spanje vanavond gaan uitmaken wie er Europees Kampioen wordt heet Gloria. De bal is een supergelimiteerde oplage van 20 stuks (!) geproduceerd. Hiervan houdt Adidas er zelf vijf, terwijl de overige vijftien na de wedstrijd zullen worden verdeeld onder sponsors. De bal is que kleur identiek aan deEK-beker en heeft een aantal bijzondere kenmerken. De voorgaande landen die een EK in de wacht hebben weten te slepen staan vermeld. Een aantal details van de finale tussen Duitsland en Spanje staan vermeld, zoals: de plaats, datum en de ploegen. Op de vooravond van de finale bracht Adidas naar buiten dat de Gloria uit twaalf delen bestaat met kleine nopjes voor een betere grip op de bal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.