Afvallers bij Oranje-selectie

Slecht nieuws voor Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Georginio Wijnaldum, Jasper Cillessen, Erwin Mulder, Alexander Büttner, Stefan de Vrij, Nick Viergever en Ola John… Zijn maken geen deel meer uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Polen en de Oekraïne. En dus gaat het toernooi zo goed als zeker aan hen voorbij.

De spelers kregen na de afsluitende training en het diner in Hoenderloo van bondscoach Bert van Marwijk te horen dat ze afgevallen zijn. Oranje vliegt donderdag voor een trainingskamp naar Lausanne. Ibrahim Afellay, Arjen Robben en Stijn Schaars zijn daar wegens clubverplichtingen nog niet bij. Robben speelt eerst nog de finale van de Champions League, terwijl Afellay met Barcelona om de Spaanse beker strijdt. Schaars speelt met Sporting de Portugese bekerfinale. Oranje oefent tijdens het verblijf in Lausanne op 22 mei tegen Bayern München. Die wedstrijd wordt in München gespeeld.

Uiteindelijk moeten van de huidige selectie nog vier spelers afvallen. Uiterlijk op 29 mei maakt Van Marwijk zijn definitieve keuze. De voorlopige selectie:

Keepers
Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City).

Verdedigers
Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Jetro Willems (PSV).

Middenvelders
Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Vurnon Anita (Ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur).

Aanvallers
Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuijt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München).

7 reacties op “Afvallers bij Oranje-selectie

 1. O.Jansen

  Over het probleem linksbackpositie oranje , hadden ze nu niet even naar Bruno moet kijken, is toch ijzersterk bezig dacht ik.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sean

  Ik had Emanuelson als linksback genomen en clasie in plaats van die Anita want kom nou: je neemt gvd Anita Willems en Bouma mee maar clasie laat je thuis nou Bert je mag het ek wel vergeten als je dat soort spelers meeneemt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mark78

  Ik snap ook niet waarom hij Emanuelson niet meeneemt als linksback. Hij speelt bij een grote club en heeft vaker op die positie gespeeld. Anita is geen linksback, dat is wel gebleken en Bouma en Willems is echt een lachertje. Die hebben een heel seizoen bewezen niet mee te kunnen in de eredivisie! Laat staan tegen de echte top. Gaat nu Schaars daar spelen? Een middenvelder?

    /   Beantwoorden  / 
 4. nick

  hopen dat de volgende afvaller ibrahim afellay is , Vuile Geldwolf

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jopie 014

  Ik denk dat ie met drie echte verdedigers gaat spelen en een hangende linkshalf. Zal wel Schaars worden. Had ook liever Emanuelson daar gezien,maar ik denk dat van Marwijk hem te aanvallend vind voor die positie. Als ze nu pressie gaan spelen gaat vd Vaart naar voren en komt Schaars op het middenveld. Emanuelson neigt zelf te veel naar links buiten en loopt zo vd Vaart voor de voeten.
  Maar goed;ik ben maar slechts een van de 17 miljoen bondscoaches!

    /   Beantwoorden  / 
 6. nick

  had liever gewild dat afellay eraf zou vallen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. nick

  wanneer komt hun piet zoomers kleding?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.