Goodwill in Polen: Oranje schenkt Krakau een Cruyff Court

Nou, Het Nederlands elftal doet nu alvast z’n best om een beetje goodwill te kweken in de organiserende landen. Goed, misschien is het niet de basisgedachte achter het gebaar, maar het zal allicht helpen. Oranje opent dinsdag 5 juni in Krakau een Orange Cruyff Court. Het veldje dat in samenwerking met de gemeente Krakau en de Johan Cruyff Foundation wordt gerealiseerd, grenst aan de basisschool SP93 in de wijk Bronowice; hemelsbreed op zo’n twee kilometer afstand van het Reymana Stadion, de thuishaven van Wisla Krakow en trainingslocatie van Oranje tijdens het Europees kampioenschap.

De spelers, die het veld uit eigen zak hebben betaald, willen op die manier iets tastbaars achterlaten voor de lokale gemeenschap en kinderen dichtbij huis een veilige plaats geven om te voetballen. Het Nederlands elftal zal bij de opening een wedstrijdje spelen tegen kinderen uit de wijk Bronowice. Verder is de burgemeester van Krakau, Jacek Majchrowski, aanwezig bij de opening en geven Maciej Guzikowski (directeur basisschool SP93) en Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation acte de presence. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vertegenwoordigt de KNVB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.