Zweedse fans zijn boos op PSV: acties tegen Philips en Nederlands bier…

Op 25 oktober speelt PSV in de Europa League thuis tegen de Zweedse club AIK. Supporters van die club zijn boos op PSV, in hun ogen hebben de Eindhovenaren veel te weinig toegangskaarten beschikbaar gesteld voor het duel. De fans van de club uit Stockholm hebben een boze brief naar de Nederlandse ambassade in hun land gestuurd. Daarin laten ze weten dat er dinsdagavond een demonstratie gehouden wordt. Daarnaast zijn er andere dreigementen, zo wil de AIK-aanhang in de toekomst Philips-producten en Nederlands bier boycotten, meldt De Telegraaf.

Via een woordvoerder liet PSV maandag weten dat de Zweedse club niet op extra kaarten hoeft te rekenen. “PSV heeft 1625 tickets beschikbaar gesteld, dat is vijf procent van de stadioncapaciteit. Daarmee voldoen we aan de reglementen van de UEFA. We hebben vanuit Zweden een aanvraag voor meer kaarten gehad, maar dat is niet mogelijk.” Hierbij speelt de veiligheid van de eigen supporters een rol, aangezien er geluiden uit Zweden zijn dat er tussen de AIK supporters ook groepjes zijn met een bedenkelijke reputatie.

Lees hier meer over de supporters van AIK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.