Neymar bij FC Barcelona: “Ik wil Messi helpen de beste te blijven”

Nou, het Europese voetbal heeft er een attractie bij: het Braziliaanse supertalent Neymar is vandaag officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. De 21-jarige Braziliaan, voor 57 miljoen euro overgekomen van Santos tekende een vijfjarig contract en is vervolgens in Camp Nou voorgesteld aan de supporters en hield hij zijn eerste persconferentie als Blaugrana. “Ik ben heel gelukkig om de droom van mijn leven uit te laten komen”, vertelde de aanvaller, die ook naar Real Madrid had gekund, waar hij volgens de verhalen meer had kunnen verdienen. “Het maakt me blij dat twee grote clubs geïnteresseerd waren, maar mijn hart ligt bij Barcelona. Geld is leuk, maar geluk heeft prioriteit.Dat ik naast iemand als Lionel Messi kan spelen, maakt mij een van de gelukkigste mannen ter wereld.”
Neymar, die in Catalonie een transferclausule van 190 miljoen euro om zijn nek heeft gekregen verwacht dat het lastig wordt om zich aan te passen aan het Europese voetbal. “Maar ik hoop dat dat me snel lukt”, gaf hij op de persconferentie te kennen. Zo’n drie kwartier eerder hield Neymar een balletje hoog op het grasveld van Camp Nou en sprak hij de supporters toe. “Dit is erg emotioneel. Ik ben erg gelukkig, bedankt”, zei de Braziliaan toen. “Ik wil het team helpen.”  Nog opvallender was de quote: “Ik wil Messi helpen om ‘s werelds beste speler te blijven.”

Dat is vast iets waar Maradona wel om kan lachen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.