Oranje Leeuwinnen scoren wéér niet: EK is voorbij

Het Nederlandse vrouwenelftal kan de EK-titel uit zijn hoofd zetten. De 1-0 nederlaag tegen IJsland betekende een roemloos einde aan het toernooi in Zweden. De opdracht voor Nederland was simpel om zeker te zijn van een vervolg van het EK in Zweden. Winst op IJsland zou volstaan om de groepsfase te overleven. Die opzet van Oranje was ook direct duidelijk. De ploeg van Roger Reijners zocht de aanval, maar liet na de kansen te benutten. En omdat de Oranje Leeuwinnen niet tot scoren kwamen was de goal van Dagny Brynjarsdottir na een half uurtje voor IJsland genoeg om de wedstrijd te winnen.

Daarmee was het pleit beslecht voor Nederland, en ook een offensief met aanvoerder Daphne Koster als extra aanvaller bleef zonder resultaat, zoals Nederland de hele wedstrijd tevergeefs probeerde te breken met de improductiviteit in Zweden. IJsland is door de overwinning op Nederland door naar de kwartfinales, waarvoor ook Duitsland en Noorwegen zich plaatsten vanuit de groep van Oranje. Oftewel: een afgang voor de Oranje Leeuwinnen, die zelf voor het toernooi nog wel hadden aangekondigd te gaan brullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.