Leuk initiatief: 60-plussers kunnen meetrainen bij Eredivisieclubs

Oldstars… klinkt goed en het betreft ook een heel leuk initiatief. PSV, ADO Den Haag en RKC Waalwijk zijn in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie gisteren gestart met het Oldstars-project. Via dit project kunnen 60-plussers iedere dinsdag bewegen en voetballen bij de deelnemende clubs. De initiatiefnemers willen 60-plussers bewust maken van een gezonde leefstijl en daarnaast de sociale contacten tussen deze groep senioren bevorderen. In een ongedwongen sfeer kunnen de deelnemers op deze manier met hun sport bezig zijn.

Oldstars begint iedere dinsdagmorgen met koffie en thee drinken en het bespreken van voetbal en ander sportnieuws. Daarna volgt het sportieve deel, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden en zonder keepers wordt gespeeld. Verder worden er kracht- en lenigheidsoefeningen gedaan. Deelnemers krijgen een fittest, kleding in bruikleen en een consumptie. Veertig ouderen per club kunnen aan de training meedoen. Het project duurt dertien weken en wordt afgesloten met een eindtoernooi tussen de deelnemende clubs. Na de proef volgt een evaluatie. Begin 2014 gaat het project officieel van start en haken meer eredivisieclubs aan. De ambitie is om over twee jaar alle 18 eredivisieclubs deel te laten nemen. Voetbalveteranen die het Oldstars-project helemaal zien zitten, kunnen zich hier aanmelden.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.