KNVB-aanklager onderzoekt vuurwerkincident Zwolle – Ajax

Het feest van de titel is nog maar net achter de rug, maar Ajax moet nog steeds rekening houden met een forse straf naar aanleiding van de misdragingen van de eigen ‘supporters’ tijdens de KNVB Bekerfinale. De aanklager betaald voetbal begint een onderzoek naar het vuurwerkincident tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1). Zowel de KNVB als Ajax moet een verklaring afleggen. De bekerfinale lag zondag 20 april bijna een half uur stil nadat fans van Ajax vuurwerk op veld hadden gegooid. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag zich genoodzaakt de kleedkamers op te zoeken. Zelfs definitef staken behoorde tot de mogelijkheden, maar na een oponthoud van een half uur werd het duel toch hervat. De aanklager zal onderzoeken of Ajax en de KNVB zich voor, tijdens en na de wedstrijd voldoende hebben ingespannen voor een goede en veilige wedstrijdorganisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.