Mooi dagje uit: Nationaal Voetbalmuseum – De Voetbal Experience

Wintertijd, temperaturen die omlaag gaan, Sinterklaas die bijna in het land is…

Kortom: Het lijkt er nu toch echt van te komen: de winter is in aankomst, bij uitstek het jaargetijde om eens naar een museum te gaan. En welk museum is dan beter geschikt voor voetballiefhebbers dan het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbal Experience. Ik ging er onlangs een kijkje nemen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik me er uitstekend vermaakt heb!

In het Herstaco stadion van RBC Roosendaal is nu dit veelzijdige voetbalmuseum gevestigd. Een leuk uitje voor het gezin, maar ook prima geschikt om met een paar teamgenoten heen te gaan. Je kunt er je ogen uitkijken: shirts van topspelers uit binnen- en buitenland, voetbalschoenen uit verschillende periodes, toegangskaarten, programmaboekjes, maar ook een kamer met uitsluitend voetbalboeken, om al bladerend even op te gaan in het verleden.

Naast alle tentoongestelde spullen zijn er ook een hoop interactieve zaken in de Voetbal Experience. Je kunt er diverse filmpjes bekijken, variërend van grappige bloopers tot de mooiste fragmenten uit de voetbalgeschiedenis. Test je kennis van Nederland – Duitsland, blèr de longen uit je lijf bij de voetbalkaraoke en ruik de verschillende geuren die je iin de voetbalwereld tegen kunt komen.

Zin om zelf een balletje te trappen? Dat kan ook. Want naast de tafelvoetbaltafels (in allerlei formaten, van héél klein tot héél groot) kun je ook 1 tegen 1 spelen op een miniveldje. Verder kun je onder andere uitproberen hoe hard je kunt schieten, laat zien hoe vaak je een balletje hoog kunt houden met je hoofd en/of je reactiesnelheid en precisie testen door de bal tegen gekleurde vakken te mikken.

Maar één van de mooiste dingen aan de Voetbal Experience is natuurlijk dat er op verschillende plekken deuren zijn waar je zo naar buiten kunt lopen, het stadion in. Doordeweeks kun je zelfs zo het veld oplopen. Dat heb ik niet gedaan, aangezien ik er op een zaterdag was, maar dat bracht weer een ander voordeel met zich mee. Dan spelen de (jeugd)teams van RBC er namelijk hun wedstrijden, zodat je vanuit een ruimte die in alles voetbal ademt ook nog eens potje kunt bekijken.

Voor meer informatie over Nationaal Museum De Voetbal Experience, zoals openingstijden, prijzen en routebeschrijving, kun je hier terecht, op de site van De Voetbal Experience

 

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.