PSV is best presterende club ooit in de Europa League

Opmerkelijk: na de overwinning van gisteravond in Griekenland is PSV de best presterende club ooit in de Europa League.  De Eindhovense club won met 2-3 van Panathinaikos en kwamen daarmee op een recordaantal punten, twee meer dan Benfica. De geschiedenis leert dat PSV tot nu toe 46 duels speelde in de Europa League, die in 2009/2010 in het leven werd geroepen. Hierin werden 61 punten behaald, een record. Dat meldt Voetbal International.

Benfica sprokkelde in 38 duels 59 punten bij elkaar. De Portugese grootmacht schopte het de voorbije twee seizoenen tot de finale van de Europa League. Maar toen gingen Chelsea en Sevilla er met de beker vandoor. Lees verder voor de hele top tien van de Europa League:

1. PSV
2. Benfica
3. Atletico Madrid
4. Valencia
5. Red Bull Salzburg
6. Sporting Portugal
7. Tottenham Hotspur
8. Rubin Kazan
9. SS Lazio
10. Metalist Kharkiv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.