Voetbal.blog rijdt …de Fiat 500S

Voor wie even een paar jaar niet heeft opgelet: de vrouwen komen er aan…  Voetbal is uitgegroeid tot de grootste sport voor meisjes en vrouwen, hetgeen zich inmiddels uit lijkt te betalen: de Nederlandse voetbaldames staan namelijk op de drempel van deelname aan het WK en bij sommige verenigingen zijn al bijna meer meisjeselftallen dan teams met jongetjes. Oftewel: meer vrouwen in wat eerst toch echt alleen een mannenwereld was. Hoog tijd dus om in deze rubriek een auto te bespreken die misschien wel de omgekeerde weg bewandelt. Een model dat gezien wordt als vrouwenauto, waar zomaar meer mannen in kunnen gaan rijden. Hoe dan ook: de gemiddelde WaG of spelersvrouw zal er geen probleem mee hebben zich in de Fiat 500S te vertonen. Sterker nog: ik, en met mij vele mannelijke voetballers/voetballiefhebbers zullen graag een stukkie rijden in de deze sportieve uitvoering, met open dak!

De Fiat 500 is al jaren een zeer populair autootje voor vrouwen. Mijn ex had er ook één, die ik regelmatig meepakte als het zo uitkwam. Toen ik de 500 kon testen, wist ik dan ook ongeveer wat me te wachten stond. Met één groot verschil: de ‘C’, oftewel het feit dat dit de cabrio uitvoering was. TOF! Oftewel: ik ben zeer te spreken over het feit dat we zo’n lekkere zachte herfst / nazomer te pakken hebben, want ik moest natuurlijk wel een paar ritjes maken met het dak open. Dat gaat overigens heel gemakkelijk tijdens het rijden. Waar het bij de nodige andere cabrio’s nog weleens tot een extra stop kan leiden omdat het dak tijdens het rijden niet soepel open of dicht gaat, is het met de 500 geen probleem om dit te doen tijdens het rijden in de stad of op