Leuk statistisch feitje: het percentage rake afstandsschoten

Ik zal het maar eerlijk zeggen: ik was vroeger nooit een groot liefhebber van statistieken en droge cijferfeitjes. Maar de afgelopen jaren (nu de cijfers voor mijn gevoel ook betrouwbaarder zijn dan vroeger) begin ik het toch meer en meer te waarderen. Dit vind ik wel een mooie: de cijferkoningen van Opta hebben berekend dat in het huidige seizoen geen enkele club zo gevaarlijk is met afstandsschoten als PEC Zwolle. Liefst één op de drie treffers van de Zwollenaren werd buiten het strafschopgebied geboren: 7 in totaal.  Aan de andere kant slaagden de spelers van FC Groningen en Willem II er nog niet één keer in om van meer dan 16,4592 meter raak te schieten.
Uit dezelfde statistiek blijkt ook dat Ajax (3 treffers) het meest succesvol is uit standaardsituaties. Uit ‘dode spelmomenten’ waren AZ,  PSV, Vitesse en PEC Zwolle dit seizoen al twee keer succesvol. Aan de andere kant wacht op ADO Den Haag, Feyenoord, Heracles Almelo, Excelsior, Willem II, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles nog extra werk op het trainingsveld. Zij waren tot op heden nog niet één keer succesvol uit een standaardsituatie.

De statistieken van alle clubs zijn terug te lezen op de site van ELF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.