Oranje-dames naar WK in Canada na zege in Italië

Klasse! Het Nederlands vrouwenelftal heeft het felbegeerde WK-ticket binnen. Op bezoek bij Italië werd de return in de play-offs met 2-1 gewonnen, waardoor de Oranje Leeuwinnen volgend jaar in Canada debuteren tijdens een mondiale eindronde, na de 1-1 van afgelopen zaterdag. De Oranje-leeuwinnen kenden een bliksemstart, want al na acht minuten kwam de ploeg van bondscoach Roger Reijners op voorsprong. Miedema, tijdens de heenwedstrijd ook al trefzeker, profiteerde dankbaar van de ruimte en rondde koel af. En nog voor rust verdubbelde Miedema de voorsprong: met een knappe sleepbeweging omspeelde de spits van Bayern München de Italiaanse keeper en schoof de bal beheerst binnen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg binnen tien minuten terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Stefanie van der Gragt, die keeper Loes Geurts met een wilde uithaal passeerde. Daar bleef het echter bij in Verona, waardoor Nederland volgend jaar present is op het WK, dat van 6 juni tot 5 juli wordt afgewerkt in Canada.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.