Feyenoord-supporters in de ban van mogelijke terugkeer Dirk Kuyt naar Rotterdam

In Rotterdam is de voornaamste vraag momenteel: komt’ie terug of niet? Oftewel: is Dirk Kuyt volgend seizoen weer speler van Feyenoord? Nadat hij eerder voor het geld koos en nog niet terugkeerde, wil Kuyt nu zelf wil wel, maar de clubleiding van de Rotterdammers wil niet over één nacht ijs gaan en lijkt nog geen haast te maken. En daar zetten de nodige kenners in het AD hun vraagtekens bij: Bert van Marwijk haalde Kuyt in 2003 naar Feyenoord, de vraag is of Martin van Geel en Fred Rutten dat voorbeeld twaalf jaar later gaan volgen. “Kuyt is een op en top professional”, looft de ex-bondscoach zijn voormalig pupil. “Over zijn fitheid hoeft niemand zich volgens mij zorgen te maken. En ik ken hem als een speler die voor een groep ongelooflijk motiverend werkt.”

“Goed, hij is straks alweer 35 jaar. Ik zou het van jaar tot jaar bekijken. Maar Pirlo is ook 35. Sommige spelers gaan gewoon lang mee en Dirk is er eentje van. Het zou mooi zijn voor de Eredivisie als hij inderdaad terugkeert”, aldus Van Marwijk, die bijval krijgt van Roy Makaay. “Een fitte Kuyt is natuurlijk voor elke club in de Eredivisie een meerwaarde”, zegt de ex-aanvaller.

Willem van Hanegem denkt dat het nog meespeelt dat Kuyt in 2012 voor Fenerbahçe in plaats van Feyenoord koos. “Daar lijkt het op. Toen had hij ook gewoon moeten zeggen: Sorry jongens, ik kies nog eenmaal voor veel geld”, aldus De Kromme, die geen begrip heeft voor het wachten van Van Geel. “Het zou fatsoenlijk zijn als Van Geel gewoon ja of nee zegt tegen iemand met zo’n staat van dienst. Die hou je niet aan het lijntje. Zelf zou ik al lang hebben gedacht: zoek het lekker uit allemaal. Aan de andere kant: ik heb mijn loopbaan ook afgesloten bij Feyenoord en wat is er nou mooier om de laatste jaren van een carrière nog in de Kuip te spelen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.