Blijft (dure) Alfred Schreuder ook na dit seizoen aan het roer bij FC Twente?

Het zal jullie niet ontgaan zijn: het rommelt in Enschede. Alfred Schreuder wil zich met FC Twente concentreren op het restant van dit seizoen en zich daarna focussen op een nieuw seizoen. Hij wil alle problemen die er momenteel zijn bij de club uit Enschede zoveel mogelijk naar de achtergrond drukken. Zelf zit hij echter ook met vragen, want zijn eigen toekomst is ondanks een doorlopend contract alles behalve zeker. Schreuder is in het bezit van een contract dat loopt tot de zomer van 2019. Volgens De Telegraaf is over de houdbaarheid van zijn positie als eindverantwoordelijke echter nog veel onduidelijkheid. Erik ten Hag is serieus in beeld om komende zomer de plaats van Schreuder als hoofdtrainer van FC Twente in te nemen.

Ten Hag is momenteel trainer van het belofteteam van Bayern München. De Duitse club wil het aflopende contract van Ten Hag graag verlengen, de voormalig trainer van Go Ahead Eagles heeft eerder al te kennen gegeven open te staan voor een terugkeer naar Nederland als hoofdtrainer in de Eredivisie. Er is echter wel een probleem voor FC Twente. Een belemmering bij een vervroegd afscheid van Schreuder is de restwaarde van zijn contract. De oefenmeester heeft een jaarsalaris dat rond de 800.000 euro ligt bij een contractduur voor vier seizoenen. Een afkoopsom lijkt in de huidige financiële situatie niet haalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.