Mooi verhaal over bekerwinnaar De Leeuw: ingevallen na optreden in mascotttepak

Mooi verhaal over FC Groningen-speler (en dus bekerwinnaar) Michael de Leeuw. De aanvallende middenvelder staat bekend als een behoorlijk feestbeest en zal het er dan gisteren ook waarschijnlijk goed van hebben genomen, na de bekerwinst in de Rotterdamse Kuip, denkt ook Joop Gall, oud-trainer van De Leeuw:  “Michael vond altijd wel een reden om een feestje te vieren”, aldus Gall aan RTV Noord. De trainer had De Leeuw onder zijn hoede bij het inmiddels failliete BV Veendam, dat in 2011 als vierde eindigde in de Jupiler League, inderdaad; reden voor een paar biertjes. “De Leeuw is toen behoorlijk aan het feesten gegaan. De volgende dag moesten we trainen, maar De Leeuw was nergens te bekennen. Enkele spelers zijn naar zijn huis gegaan, om hem te wekken.”

“Natuurlijk mocht er gefeest en gedronken worden. Maar ‘s avonds een man, ‘s ochtends een man”, vervolgt Gall. “De Leeuw kwam niet op de training opdagen en verdiende daarom een straf. Ik zei dat hij fout was geweest. ‘Trainer, ik accepteer elke straf’, zei De Leeuw.” De trainer kwam vervolgens met een originele straf. “Toen heb ik bedacht dat hij mascotte moest zijn. De Leeuw heeft toen bij een wedstrijd in het mascottepak rondgelopen. Niemand had het door, ook scheidsrechter Roelof Luinge niet. Na de rust is De Leeuw toen gewoon ingevallen.” Hmm… benieuwd wat De Leeuw gisteren zoal heeft uitgespookt. Eén voordeel: ik denk niet dat hij vandaag hoefde te trainen, aangezien FC Groningen-trainer Erwin van de Looi zelf ook aankondigde een aardig feestje te gaan vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.