JC Schaal met zwart randje: rouwbanden bij FC Groningen

De strijd om de Johan Cruijff Schaal vanavond zal voor FC Groningen zwartomrand zijn. Clubicoon Piet Fransen is op 79-jarige leeftijd overleden. FC Groningen zal de strijd om de Johan Cruijff Schaal, die vanavond in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld tegen landskampioen PSV, met zwarte rouwbanden om spelen. Fransen speelde van 1971 tot en met 1973 voor FC Groningen, maar bleef na het stoppen als profvoetballer werkzaam bij de club uit het noorden. In 2009 kreeg hij een erepenning, omdat hij toen 50 jaar actief was voor FC Groningen alsmede GVAV. In 2011 nam hij officieel afscheid als medewerker. Als eerbetoon werd de tribune aan de oostzijde van het stadion de Euroborg naar hem vernoemd.

Tijdens zijn profcarrière kwam Fransen ook 2 seizoenen uit voor Feyenoord. Naast een carrière als profvoetballer was Fransen ook melkboer in de Oosterparkwijk, de wijk in Groningen waar vroeger het stadion van de plaatselijke FC lag.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.