Corona op de valreep toch nog weg bij FC Twente

Op de valreep is hij toch nog verkocht: Jesus Corona… De Mexicaan is geen speler van FC Twente meer, maar vertrok niet naar, zoals veel mensen deze zomer dachten, PSV. De aanvaller heeft een vijfjarig contract getekend bij FC Porto. Daardoor komt er een einde aan enkele moeizame onderhandelingsdagen. De Mexicaanse international mocht vertrekken bij FC Twente, omdat hij wel erg zwaar op de begroting drukte met zijn salaris. Bovendien wilde FC Porto graag een bedrag van 12,5 miljoen euro betalen. Geld dat FC Twente zeker kan gebruiken in haar huidige financiële malaise. Corona werd na ook al moeizame onderhandelingen in augustus 2013 overgenomen van CF Monterrey. Hij speelde 46 wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde. Afgelopen zaterdag moest hij in de Tukkerse derby tegen Heracles Almelo nog in de basis beginnen.

Van het transfergeld gaat overigens een flink bedrag naar Doyen Sports Group, dat voor een groot deel de transferrechten bezat. FC Twente zal geen vervanger halen. De naam van Rajiv van La Parra, die rondzoemde in Enschede, blijkt te baseren op ‘onzin’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.