KNVB Bekerloting: ZONDER DE MAGISCHE MACHINE!

Voor de liefhebbers wordt het even balen, maar de KNVB heeft afscheid genomen van de omstreden balletjesmachine, waarmee in de afgelopen jaren de loting voor het nationale bekertoernooi werd verricht. KNVB-medewerker Jan Bluyssen meldt donderdag via Twitter dat er weer handmatig geloot gaat worden. “Zoals het hoort”, schrijft hij erbij.

Er was regelmatig kritiek op de balletjesmachine omdat het hiermee gemakkelijker zou zijn de loting te manipuleren. In het seizoen 2006/2007 ontliepen Ajax en AZ elkaar bijvoorbeeld in de halve finale; ze zagen thuiswedstrijden tegen respectievelijk RKC Waalwijk en NAC Breda uit de machine komen. Een jaar later ontliepen de vier overgebleven eredivisionisten elkaar in de kwartfinale, wat eveneens als ‘verdacht’ werd gezien, net als het feit dat NAC opvallend vaak een uitwedstrijd lootte. De loting voor de derde ronde van de KNVB Beker is vanavond rond 23:30 uur in De Kuip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.