Blind doet geen beroep op Robin van Persie

Het gaat volgens de bondscoach (nog) niet over een definitief afscheid, maar Danny Blind doet voorlopig geen beroep op Robin van Persie. Dat meldde de bondscoach tijdens de bekendmaking van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Wales en Duitsland. Ik vind hem niet goed spelen en hij oogt niet scherp en fris”, verklaart Blind zijn keuze. Hij beseft tevens dat Van Persie bij een eventuele kwalificatie voor het WK 2018 bijna 35 jaar is. “Dus dan wil ik op die plek andere spelers zien, omdat ik naar de toekomst moet kijken.”

De bondscoach benadrukt dat het niet om een definitief afscheid van Van Persie gaat. Ook de wisselende fitheid van de aanvaller, die bij Oranje met vijftig doelpunten topscorer aller tijden is, speelde voor Blind een rol. De 32-jarige Van Persie speelde tot nu toe 101 interlands en maakte sinds 2006 vijf eindtoernooien mee met Oranje. Tijdens het bronzen WK van 2014 in Brazilië was de Rotterdammer de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.