Ajax gaat aangifte doen tegen ‘oerwoudgeluiden-hooligans’

Tsja… zo kan het allemaal nog wel eens gevolgen hebben, als je je in het weekend op de tribune van een voetbalstadion misdraagt: Ajax is van plan aangifte te doen tegen degenen die oerwoudgeluiden maakten tijdens het duel met ADO Den Haag van afgelopen zondag. De club stapt vrijdag of maandag naar de politie. Het bestuur van de Amsterdamse club meent dat de middenvelder niet belast kan worden met de taak om aangifte te doen, dus stapt Ajax zelf naar de politie. ,,Onze algemeen directeur Dolf Collee heeft contact opgenomen met zijn collega van ADO Den Haag, Jan Willem Wigt, om hem te informeren dat Ajax naar de politie stapt”, zegt een woordvoerder van de club. ,,We vinden dit veel te ver gaan. Het was een grote groep, het was veelvuldig en het ging lang door. Bovendien biedt dit justitie meer mogelijkheden.

Ajax zal aangeven dat we de spreekkoren en apengeluiden als racisme en discriminatie tegen een van onze werknemers hebben ervaren.” De aanklager van de KNVB is al een vooronderzoek gestart naar de spreekkoren.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.