Bayern Munchen trainer kan nog wat leren van Verbeek (Bochum)

Opmerkelijk… Josep Guardiola won alle grote prijzen al meerdere keren en wordt door velen gezien als beste trainer ter wereld. Toch voelt de Catalaan zich niet te groot om zich lovend uit te laten over de coaches van kleinere clubs en dat merkt nu ook Gertjan Verbeek. Die staat woensdagavond oog in oog met Guardiola’s Bayern München in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. Verbeek staat met VfL Bochum zesde in de 2.Bundesliga en hoopt thuis te kunnen stunten tegen Bayern. Mocht dat nu niet lukken, dan kan Verbeek in ieder geval trots zijn op de mooie woorden van Pep.

De trainer van FC Hollywood is zeer lovend over onze landgenoot: “Zijn team speelt zeer goed pressievoetbal en vol op de aanval. Daar zit altijd een grote persoonlijkheid achter”, weet de succescoach. “Het karakter van een trainer zie je dikwijls terug in een elftal. En als je naar Bochum kijkt, net zoals je eerder naar 1.FC Nürnberg keek en hetzelfde constateerde, zie je dezelfde ideeën, dezelfde spirit, dezelfde motivatie en leiderschap. Ik zie steeds hetzelfde handschrift in de ploegen van Verbeek. Ze wachten niet af, maar zijn agressief en zoeken de weg naar voren. Ik ben pas 44 jaar en heb nog veel te leren van andere teams en andere trainers”, aldus Guardiola.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.