‘Geen gevoel, geen menselijkheid, geen warmte…’ Achenteh haalt uit naar Vitesse en Peter Bosz

Nou… hier moest volgens mij iemand z’n hart even luchten volgens mij… En dat lijkt gelukt. Rochdi Achenteh neemt in Voetbal International in ieder geval geen blad voor de mond. De verdediger die in de voorbije transfermarkt van Vitesse verkaste naar Willem II uit flinke kritiek op voormalig Vitesse-trainer Peter Bosz, die nu werkzaam is bij Maccabi Tel Aviv. Over het tactisch vermogen van Bosz klaagt Achenteh niet. “Alleen: er kan bij die man nooit een lachje of een dolletje van af. Hij is geen mensenmens. Bosz heeft geen menselijke touch. Bosz zal nooit vragen hoe het thuis is. Hij denkt in voetbal, voetbal, voetbal. Ik heb soms een schouderklopje nodig. Maar dat is voor elke speler anders”, aldus Achenteh.

De verdediger is Bosz dankbaar voor het spelen van Europees voetbal en het halen van de Marokkaanse selectie. “Maar hij mist wel iets. Spelers gingen niet altijd voor hem door het vuur. Hij was te kil, te streng. Een angstcultuur? Dat gaat me te ver. Er was alleen geen sterke klik tussen spelers en trainer. Het was zakelijk. Datzelfde geldt nu voor Rob Maas”, aldus de verdediger. Onder Bosz raakte Achenteh op de bank. Is de kersverse Willem II’er niet gefrustreerd over zijn periode in Arnhem? “Nee, hoor. Je kunt het alle spelers vragen bij Vitesse en ze zullen bijna allemaal hetzelfde zeggen: qua faciliteiten is het top in Arnhem. Maar het gevoel bij Vitesse ontbreekt gewoon. Er is weinig menselijkheid, geen warmte.”

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.