Infantino gekozen tot nieuwe FIFA-baas

De Italiaanse Zwitser Gianni Infantino is vandaag gekozen tot nieuwe voorzitter van de FIFA. Infantino beschikte bij een buitengewoon congres in Zürich na de tweede stemronde over een eenvoudige meerderheid met 115 stemmen. Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, de voornaamste tegenstrever voor Infantino, kreeg 88 stemmen. De FIFA telt 209 leden, maar het geschorste Koeweit en Indonesië mochten hun stem niet laten gelden.

Infantino (45), secretaris-generaal van de UEFA, volgt Sepp Blatter op. Zijn 79-jarige landgenoot, momenteel geschorst, stond sinds 1998 aan het roer bij de wereldvoetbalbond. Infantino is de negende voorzitter in de 112-jarige gescheidenis van de FIFA.

“Ik heb een onbeschrijflijk gevoel. Ik heb in de afgelopen periode fantastische mensen ontmoet. Veel mensen verdienen dat de FIFA meer gerespecteerd wordt”, zei de 45-jarige Zwitser na zijn overwinning. Ook voor de KNVB was Infantino de gewenste kandidaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.