Van Eijden: geen Dinamo Moskou, maar AZ

Geen Rusland, maar Noord-Holland… AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Rens van Eijden over een overgang naar de Alkmaarse ploeg. De 28-jarige verdediger van NEC tekent – onder voorbehoud van de medische keuring – een contract tot medio 2020, zo laat AZ weten op de officiële website. Het contract van Van Eijden met de club uit Nijmegen loopt deze zomer af. Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ roemt Van Eijden als een “solide verdediger”. “Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder.”

Van Eijden doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en speelde eenmaal voor het grote elftal, in het Champions League-duel tegen Liverpool. Na een seizoen verhuurd te zijn aan Willem II begon hij bij NEC, waar hij zeven seizoenen uitkwam in tot nu toe 187 wedstrijden. De verdediger zou eigenlijk deze winter al vertrekken bij NEC maar een transfer naar de Russische topclub Dinamo Moskou ketste op het laatste moment af. NEC en Dinamo hadden al een akkoord over de transfersom en ook Van Eijden was klaar om zijn handtekening te zetten, maar de Russen bleven maar met aanvullende eisen komen. En terwijl NEC met Dario Dumic al een geschikte vervanger in huis had gehaald, besloot Van Eijden zelf om de verhuizing naar Rusland af te blazen en nog een half jaar in Nijmegen te blijven. Hij loopt nu gratis de deur uit terwijl NEC erop had gerekend nog wat geld voor hem te vangen.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.