Voetbal op TV: Champions League van SBS 6 naar Veronica

Nou… waar iedereen er net een beetje aan gewend was dat je niet meer naar de NOS, maar bij SBS moest zappen op Champions League-avonden, wordt het komend seizoen weer anders… De Champions League-wedstrijden zijn niet langer op SBS 6 te zien. Duels van het miljoenenbal blijven wel bij moederbedrijf SBS Broadcastig, maar het tv-concern heeft ervoor gekozen de wedstrijden in het nieuwe seizoen uit te zenden bij Veronica. Daarmee komt er na een jaar al een einde aan de Champions League bij de SBS 6. “We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu tot bij SBS6 uit te zenden”, laat CEO Peter de Mönnik weten aan het ANP. “Maar voor het komend seizoen ligt de situatie anders.”

Op SBS 6 moet meer ruimte komen voor nieuwe Nederlandse series. “We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaste voetbalavonden”, verduidelijkt De Mönnik. Ondanks een andere zender, verandert er weinig. De presentatoren, analytici en commentatoren verhuizen mee naar Veronica. “Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep.” Ja… maar de kijker moet wel eerst weer even wennen…

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.