BREAKING: Lionel Messi (29) stopt bij Argentiniena gemiste strafschop in finale Copa

Oef, groot voetbalnieuws uit Amerika: Lionel Messi (29) heeft na afloop van de na strafschppen verloren Copa America-finale tegen Chili laten weten dat hij per direct een punt zet achter zijn interlandloopbaan. Messi denkt dat het ‘beter is’ om te stoppen, na drie verloren finales op rij.  De linkspoot is alltime topscorer van Argentinië, maar heeft zoals het er nu uit ziet dus zijn laatste doelpunt voor zijn land gemaakt…

Argentinië ging na penalty’s ten onder tegen Chili, dat de vorige editie van de Copa ook al won. Messi miste tijdens de allesbeslissende penaltyreeks een strafschop. Na afloop was hij in mineur. “Het is voor iedereen beter zo. De finale bereiken en niet winnen is niet voldoende. Ik heb alles gegeven, altijd geprobeerd om kampioen worden, maar het heeft niet zo mogen zijn”, tekende Reuters op uit de mond van de FC Barcelona-aanvaller. “Dat is hoe ik me nu voel. Ik voel me ongelukkig dat ik een heel belangrijke penalty mis. Dat we wéér na strafschoppen verliezen. En dat we een derde finale op rij verliezen.”

Sinds 1993 heeft Argentinië vier Copa-finales verloren (!). Ook ging de Zuid-Amerikaanse grootmacht in twee WK-finales onderuit. Messi verloor de laatste finale van de Copa ook met zijn land. Toen was Chili eveneens winnaar na penalty’s. Ook ging het in 2014 mis in Brazilië. Toen was Duitsland tijdens de WK-eindstrijd met 1-0 te sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.