Mogelijk Cruijff-herdenkingswedstrijd Catalonië – Ajax

De Catalaanse voetbalbond (FCF) onderzoekt de mogelijkheid van een oefenwedstrijd tegen Ajax. De Catalanen willen de in maart overleden Johan Cruijff eren en aanvankelijk werd de KNVB benaderd, maar de Nederlandse bond voorzag veel beren op de weg. Omdat het Catalaanse voetbalelftal, dat bestaat uit veel spelers van Barcelona en Espanyol, niet officieel erkend wordt door de FIFA, moet de wedstrijd gespeeld worden buiten een officiële interlandperiode. Dan is het voor de KNVB lastig om toestemming van de clubs te krijgen om de spelers in te zetten.

Daarom is Ajax nu dus in beeld, vertelt voorzitter Andreu Subies van de FCF. “We willen Cruijff graag eren, omdat hij veel heeft betekend voor het Catalaanse voetbal. We hebben al wat dingen gedaan, maar we willen hem graag eren met een wedstrijd”, klinkt het in gesprek met La Xarxa. Cruijff was tussen 2009 en 2013 bondscoach van Catalonië.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.