Van het voetbalveld, via de rechtbank, misschien toch naar de Eredivisie

Ik denk dat we kunnen zeggen dat het laatste woord hier nog niet over gezegd is… De Graafschap hoopt vandaag met een kort geding tegen de KNVB alsnog promotie naar de eredivisie of in elk geval een schadevergoeding af te dwingen. De club uit Doetinchem voelt zich ernstig benadeeld door de KNVB in de zaak rond FC Twente. De rechtbank in Utrecht buigt zich vanmiddag over de zaak en doet naar verwacht binnen twee weken, vlak voor de start van het nieuwe seizoen, uitspraak. De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie, maar zou daarin blijven als FC Twente zou degraderen. De Doetinchemmers verkeerden daarover een maand in onzekerheid.
Uiteindelijk besliste de beroepscommissie van de KNVB – in tegenstelling tot de burgerrechter – dat FC Twente in de eredivisie mocht blijven vanwege een eerdere toezegging van de licentiecommissie. De Graafschap bekritiseerde de licentiecommissie en zette vraagtekens bij de integriteit van de beroepscommissie. “We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst”, zei commercieel directeur Martine Zuil van de club eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.