John van den Brom langer bij AZ

De kogel is door de kerk: AZ en John van den Brom hebben een mondeling akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2017, met een optie tot 2018. De huidige verbintenis van de 49-jarige oefenmeester loopt tot het eind van dit seizoen. Van den Brom kwam in september 2014 naar Alkmaar. Met AZ behaalde hij direct Europees voetbal, door als derde te eindigen in de Eredivisie. In de huidige jaargang plaatsten de Alkmaarders zich voor de groepsfase van de Europa League. “We zijn blij met de contractverlenging van John van den Brom”, aldus Max Huiberts, zelf net in dienst als directeur voetbalzaken. “Sinds zijn komst naar AZ zijn de club en spelers individueel succesvol geweest. John heeft oog voor het ontwikkelen van talent. Dat is belangrijk voor een club als AZ, waar vaak belangrijke basisspelers een stap hogerop maken. John durft jonge spelers een kans te geven. Ook nu zien we weer dat veel jongens zich daardoor sterk ontwikkelen, waardoor AZ momenteel bijvoorbeeld hofleverancier is van Jong Oranje.

Samen zijn we uitgekomen op een verlenging van een seizoen, met een optie”, gaat Huiberts verder. “Tegen het einde van het seizoen 2016-2017 gaan we weer samen met elkaar om de tafel. Als het van beide kanten bevalt, lichten we de optie voor een verlenging tot medio 2018.” “Ik ben blij met deze contractverlenging”, zegt Van den Brom. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij AZ. Bij deze club zijn de voorwaarden aanwezig om te werken zoals ik dat graag wil. We hebben een fantastische staf en een spelersgroep met veel talent en ervaren spelers. Er zit nog veel rek in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.