Real Madrid-delegatie onder de indruk van AZ

Het spel van AZ tegen amateurclub HHC in de beker (1-0, matige vertoning) zal er niet voor gezorgd hebben dat er vanaf nu elke week mensen vanuit Spanje komen om AZ aan het werk te zien in de Eredivisie, maar op andere fronten heeft de Alkmaarse club wel degelijk indruk gemaakt. De Spaanse grootmacht Real Madrid is onder de indruk van de manier van opleiden van AZ en is deze week daarom naar Alkmaar afgereisd om met eigen ogen te zien hoe de huidige nummer acht van de Eredivisie de boel aanpakt. “Er waren hier 25 mensen van Madrid”, zegt hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg op de clubwebsite. Hoofd prestatie en ontwikkeling Marijn Beuker heeft een toelichting gegeven aan de Spaanse delegatie: “Onze visie en de manier waarop wij een prestatiecultuur proberen te creëren waarin spelers optimaal kunnen presteren. Hoe haal je het beste uit de jongens? Over dit soort onderwerpen sparren wij graag met andere clubs”, aldus Brandenburg.

Ook Olav Versloot (inspanningsfysioloog), Bart Heuvingh (topsportbegeleider) en Kelvin Duffree (jeugdtrainer) deden hun zegje. “Het is leuk om te horen dat onze gasten onder de indruk waren. Interesse van andere clubs is niet iets van gisteren, maar sinds wij de award voor beste jeugdopleiding hebben gewonnen, merk je dat grote, internationale clubs nu ook op ons afkomen. Wij delen onze informatie en hopen daar iets voor terug te krijgen, een relatie mee op te bouwen zodat wij weer een volgende stap kunnen zetten”, aldus Brandenburg.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.