Vanaf 2016 waarschijnlijk acht extra landen op EK voetbal

Het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland is nog niet afgelopen of er wordt al druk gesproken over de editie van 2016! Over acht jaar telt het EK waarschijnlijk acht extra deelnemende landen. De uitbreiding van zestien naar 24 landen kan rekenen op de steun van alle Europese landen, zo bleek zaterdag in Wenen. In september neemt de UEFA een definitief besluit over dit voorstel.

Acht extra plaatsen op het eindtoernooi is zowel voor grote als kleine landen aantrekkelijk. De gerenommeerde voetballanden missen minder snel deelname aan het EK en de landen net onder de elite maken meer kans erbij te zijn. Voor de UEFA betekenen 24 in plaats van zestien landen meer inkomsten. (natuurlijk niet geheel onbelangrijk voor de Europese voetbalbond). Toen Nederland Europees Kampioen werd telde het EK overigens nog maar acht deelnemers, terwijl er de eerste paar keer om de titel werd gestreden door vier teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.