Spaanse humor in aanloop naar de WK-finale?

Nounou… Lachen hoor, in Spanje. Voor de lezers die het Spaans niet machtig zijn: voor de Spanjaarden beginnen álle Nederlandse achternamen met Van. Een beetje gelijk hebben ze wel, want ook in de Oranje-selectie zitten er een paar: Van Bommel, Van der Vaart, Van der Wiel, Van Bronckhorst… Er bestaat een oud Spaans mopje dat luidt: ‘Hoe noemen ze de Guardia Civil in het Nederlands? Van de Verde’. Van betekent in het Spaans ‘ze gaan, ze lopen, etc’. De Guardia Civil gaat in het groen, dus… (Écht in het Spaans is hij best wel leuk, dit mopje…) Nu komt er een WK-finaleversie op: iemand heeft al een Oranje-shirt laten bedrukken met ‘Van A. Perder’, ofwel: ‘Ze gaan verliezen’. Met rugnummer nul, natuurlijk. De psychologische strijd is losgebarsten. Ik moet heel eerlijk zeggen: ik ben niet echt onder de indruk van de Spaanse humor…

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

3 reacties op “Spaanse humor in aanloop naar de WK-finale?

 1. Meersche Helden

  hun economie gaat toch richting Grienkenland, dus lang zullen ze niet lachen als ze van ons geen centjes krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. hallo

  de spanjaarden
  verliezen
  ze noemen zich zelf stieren
  terwijl ze die voor plezier doden
  dus de nederlandse leeuwen vreten ze op
  afstraffen die handel

    /   Beantwoorden  / 
 3. bernard

  olé olé é viva espanja world champions

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.