UEFA: geen vuvuzela’s bij Champions League, Europa League en EK-kwalificatie

Weet je nog… Het was de zomer van de vuvuzela, maar nu …twee maanden na afloop van het WK voetbal in Zuid-Afrika is het gedaan met de vuvuzela in Europa. De UEFA doet de lawaaitoeter in de ban tijdens wedstrijden in Europese competities. Volgens de voetbalbond worden supporters door de herrie uit de stadions gejaagd en verpest de plastic hoorn de sfeer in de stadions.

De Europese voetbalbond maakte woensdag bekend dat ze verboden zijn bij de Champions League, Europa League en de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012. De bond benadrukt dat het lawaai van de vuvuzela de aandacht afleidt van de prestaties op het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.