Mario Balotelli wil racistische fans vermoorden

Hij durft wel stelling te nemen, zijn mening te geven en er geen doekjes om te binden, maar of het nou slim is wat Mario Balotelli heeft gezegd? De Italiaanse spits tolereert het deze zomer niet als iemand op het komende EK een banaan naar hem gooit. De Italiaans international is in staat om degene die dat wél doet te vermoorden…

‘Ik zal racisme niet accepteren. Als iemand een banaan naar mij gooit, verdwijn ik in de gevangenis omdat ik diegene zal vermoorden. Gebeurt het tijdens de wedstrijd, dan verlaat ik meteen het veld. We leven in 2012, dan mogen dit soort dingen in het voetbal niet meer gebeuren’, aldus Balotelli in de Franse media.

Balotelli was in het verleden vaak het mikpunt van racisme. De 21-jarige aanvaller kan zich vooral een incident in aanloop naar het EK onder-21 in 2009 nog goed voor de geest halen. ‘Er werden toen bananen naar mij gegooid in een bar in Rome’, herinnert hij zich. ‘Gelukkig arriveerde de politie op tijd, want anders had ik de daders in elkaar geslagen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.