Video: Poolse hooligans vallen Russen aan (en uitleg over achtergronden)

In het onderstaande filmpje zie je beelden van de rellen die gistermiddag plaatsvonden in Warschau, voor de EK-wedstrijd Polen – Rusland. Het is een verslag van een Britse zender, waarin ook wordt uitgelegd hoe en waarom de rellen plaatsvonden. Het heeft allemaal voor een groot deel te maken met de geschiedenis van beide landen en de mars die de Russische supporters hielden richting het stadion. Waar de ‘oranjemars’ van de Nederlandse fans een soort avondvierdaagse-achtig gezelligheidsgebeuren is, deden de Russen het (voor een deel) als viering van een Russische feestdag. En dat zit / zat de Polen niet lekker; een mars van de oude vijand/bezetter op Pools grondgebied.

Voor meer berichten over de ongeregeldheden rond het EK, kun je oa deze link checken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.